Uraganul Matthew a făcut prima victimă în Florida, unde o femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani a murit în cursul nopţii de joi spre vineri, din cauza unui infarct, pentru că serviciile de urgenţă nu mai funcţionau din cauza furtunii, relatează NBC News. Între timp, bilanţul total al uraganului a ajuns la 572 de morţi, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul de Pompieri din comitatul St. Lucie îşi oprise activitatea, din cauza rafalelor puternice de vânt, cu puţin înainte ca femeia să ceară ajutor.

Autorităţile nu au făcut publice alte detalii despre victimă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Între timp, guvernatorul de Florida a anunţat că 600.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, după ce vântul puternic a rupt cablurile.

 

„Este un uragan major, care este chiar  lângă coastă” şi poate provoca victime, a declarat directorul Centrului Naţional pentru Uragane (NHC), Rick Knabb. „Dacă sunteţi într-o zonă pe care serviciile de urgenţă v-au spus să o evacuaţi, trebuie să plecaţi acum. Vieţile voastre ar putea depinde de acest lucru”, a adăugat el.

Potrivit previziunilor meteorologilor, uraganul ar urma să se deplaseze paralel cu ţărmul în următoarele două zile, producând inundaţii ce ar putea fi devastatoare de-a lungul a 800 de kilometri de coastă, din Florida până în Carolina de Sud. În plus, furtuna va provoca ploi torenţiale, al căror volum ar putea atinge 381 de litri pe metru pătrat în unele zone.

 

Meteorologii din Jacksonville au avertizat că, dacă uraganul îşi schimbă traiectoria şi „va avea loc un impact direct”, va fi cea mai devastatoare furtună „din epoca modernă”.

Circa 3,1 milioane de oameni, din trei state – Florida, Georgia şi Carolina de Nord – au primit ordin de evacuare, iar locuitorii din Jacksonville au fost avertizaţi că ar putea fi cel mai puternic loviţi.

Guvernatorii din Florida, Georgia, Carolina de Nord şi de Sud au decretat stare de urgenţă.

Uraganul a perturbat transporturile pe aproape tot teritoriul Statelor Unite. Aproape 4.000 de zboruri au fost anulate de micuri până vineri, din cauza vântului puternic. De asemenea, circulaţia trenurilor Amtrak a fost suspendată în sud-estul ţării, iar autorităţile nu au furnizat mijloace alternative de transport.

Majoritatea şoselelor din zonă au fost blocate din cauza numărului de persoane care fug din cauza furtunii, iar magazinele au fost golite de oamenii care şi-au făcut stocuri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.