Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ”nu crede” în folosirea armamentului nuclear de către Moscova, în Războiul rus din Ucrana, declară şeful statului ucrainean într-un interviu acordat postului german Bild TV, după ce Vladimir Putin a agitat această ameninţare într-un discurs, miercuri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Eu nu cred că aceste arme vor fi utilizate. Nu cred că lumea va permite aşa ceva”, declară Zelenski într-un fragment din acest interviu.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, într-o alucuţiune difuzată miercuri, o mobilizare a 300.000 de rezervişti, în Rusia, cu scopul de a-şi susţine eforturile de război în Ucraina şi a ameninţat Occidentul cu folosirea armei nucleare.

”Mâine, Putin ar putea să spună «vrem o parte din Polonia, în plus faţă de Ucraina, altfel ne vom folosi armele nucleare»”, denunţă preşedintele ucrainean.

”Nu putem accepta acest fel de compromisuri”, a comentat el.

Ucraina îşi va ”continua ofensiva”, a anunţat Zelenski, declarându-se ”sigur de eliberarea teritoriilor” ucrainene.

Vladimir Putin ”vrea să înece Ucraina în sânge, inclusiv al propriilor lui sldaţi”, a denunţat preşedintele ucrainean, referindu-se la mobilizarea parţială decretată de către acesta.

”El are nevoie de o armată de câteva milioane de oameni care să vină la noi, pentru că el vede că o mare parte a celor care vin fug”, a subliniat el, referindu-se la dezertori din armata rusă.

”Noi ştim că ei au mobilizat deja cadeţi, băieţi care nu puteau să se bată. Ei n-au putut nici măcar să-şi termine formarea” militară, a denunţat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a respins totodată drept ”simulacre” referendumurile de anexare anunţate începând de vineri, timp de patru zile, de către Rusia în patru regiuni ocupate în Ucraina.

”90% dintre state nu le vor recunoaşte”, a subliniat Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.