Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit la Casa Albă, unde este primit de către preşedintele american Joe Biden, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski, care poartă un pulover kaki, a pozat în soarele iernii, alături de Jill şi Joe Biden, care l-a îmbrăţişat.

Cei doi şefi de stat urmează să participe la o întâlnire bilaterală.

Aceasta este prima vizită a lui Volodimir Zelenski în străinătate de la începutul Războiului rus în Ucraina, la 24 februarie.

El urmează să susţină o conferinţă de presă comună cu Biden şi să se adreseze Congresului reunit.

Vicepreşedinta americancă Kamala Harris urmează să asiste la discursul şefului statului ucrainean în Congres, prevăzut la ora locală 19.30 (joi, 2.30, ora României).

Liderul de la Kiev a anunţat miercuri că se află la Washington pentru a mulţumi poporului american, preşedintelui Joe Biden şi Congresului pentru ”susţinerea lor indispensabilă”.

”Sunt la Washington azi pentru a mulţumi poporului american, preşedintelui şi Congresului pentru susţinerea lor indispensabilă. Şi pentru a continua, de asemenea, coperarea care să ne aducă victoria mai aproape”, a scris Zelenski într-o postare pe contul său oficial pe Telegram.

”Voi ţine o serie de negocieri cu scopul de a întări rezistenţa şi capacităţile de apărare ale Ucrainei. Mai ales vom discuta despre cooperarea bilaterală dintre Ucraina şi Statele Unite ale Americii cu preşedintele american Joseph Biden”, scrie el.

”Anul viitor, trebuie să returnăm steagul ucrainean şi libertatea întregului nostru pământ şi întregului nostru popor”, subliniază el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.