Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să efectueze miercuri prima vizită în Regatul Unit de la invazia Ucrainei de către Rusia, în urmă cu aproape un an, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volodimir Zelenski urmează să fie primit de către premierul briitanic Rishji Sunak şi să susţină un discurs în Parlamentul britanic, anunţă Guvernul de la Londra.

El s-a adresat Parlamentului britanic în martie, printr-o legătură video, prima intervenţie a unui lider străin în Camera Comunelor.

Regatul Unit este unul dintre cei mai importanţi susţinători militari ai Ucrainei.

Londra a trimis Kievului ajutoare militare - armament şi echipament - în valoare de peste două miliarde de lire sterline (2,5 miliarde de dolari).

Zelenski efectuează această vizită în contextul în care Sunak a anunţat că Marea Britanie urmează să formeze piloţi ucraineni pe ”avioane de vânătoare de standard NATO”.

Kievul le cere aliaţilor săi să-i trimită avioane de vânătoare.

Londra i-a răspuns că nu este ”practic” să-i ofere avioane britanice.

Aceasta este a doua vizită a lui Zelenski în străinătate de la invaziei Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie 2022.

El a efectuat o vizită în Statele Unite, în decembrie, când a fost primit de către omologul său american Joe Biden şi a susţinut un discurs în Congres.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.