Un bărbat înarmat şi care avea asupra sa explozivi a luat marţi ostatice ”aproximativ 20” de pasageri într-un autobuz, la Luţk, în vestul Ucrainei, a anunţat poliţia regională, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un bărbat a preluat controlul asupra unui autobuz cu vreo 20 de pasageri la bord, în centrul (oraşului) Luţk. El are explozivi şi arme”, a anunţat poliţia regională într-un mesaj postat pe Facebook.

Un oficial din cadrul poliţiei locale a anunţat că s-au tras focuri de armă, însă nu s-a semnalat vreo victimă.

În centrul oraşului Luţk, cu peste 200.000 de locuitori, circulaţia a fost închisă, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

În imagini difuzate de presa locală apare un autobuz staţionat, cu două dintre geamuri sparte şi perdelele pasagerilor trase.

Poliţişti puternic înarmaţi au fost mobilizaţi la faţa locului.

Bărbatul care a luat ostaticii a sunat poliţia şi s-a prezentat ca fiind Maxim Plohoi, a anunţat pe Facebook adjunctul ministrului ucrainean de Interne Anton Gheraşcenko, fără să sprecizeze care sunt revendicările sau motivaţiile acestuia.

”Negocierm. Sperăm să rezolvăm totul prin negocieri”, a declarat el pentru AFP, evoocând o ”stare mentală complexă” a bărbatului care a luat ostatici.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacţionat pe Facebook la ”veşti îngrijorătoare de la Luţk”.

”Se face totul pentru a se rezolva situaţia fără să fie victime”, a declarat Zelenski.

Ministrul ucrainean de Interne Arsen Avakov a plecat de urgenţă la Luţk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.