Un bărbat înarmat cu o armă albă a ucis, joi, trei persoane - un bărbat şi două femei - şi a rănit mai multe altele, în apropiere de Biserica Notre-Dame, la Nisa, după care a fost arestat, potrivit unor surse din poliţie, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti naţionali  şi locali l-au arestat pe autorul atacului, care a fost transportat la spital după ce a fost rănit prin împuşcare.

Întregul cartier în care se află Notre Dame şi zona din jurul bisericii au fost izolate, iar o vastă operaţiune de poliţie era în curs.

Poliţiştii îndemnau populaţia, pe stradă, ”să se adăpostească”.

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a fost sesizat.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, o persoană ar fi fost tăiată la gât, iar alta ar fi fost decapitată - o informaţie neconfirmată oficial.

Corpul uneia dintre cele două femei a fost găsit în biserică, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de cotian.

O a doua femeie a fost ucisă în stradă, în timp ce încerca să se refugieze într-o cafenea vecină, potrivit aceleiaşi surse.

Un bărbat a fost de asemenea ucis.

O echipă de genişti s-a dus la faţa locului, iar explozii s-au auzit în cartier, unde s-a detonat un colet suspect.

”Detonările pe care le auziţi sunt provocate de către serviciile Poliţiei Naţionale franceze. Nu vă panicaţi, situaţia este sub control”, a anunţat poliţia locală pe Twitter.

Pista unui atentat terorist nu este exclusă.

”După ce am discutat cu Christian Estrosi la telefon, am prezidat o reuniune de cirză la Ministerul de Interne”, a anunţat pe Twitter ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

Primarul Nisei Christian Estrosi s-adus la faţa locului.

”Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame”, a anunţat tot pe Twitter primarul oraşului.

El a anunţat că preşedintele francez Emmannuel Macron l-a sunat pentru a-i oferi orice susţinere.

Preşedintele francez ”este în drum şi vine încoace”, a anunţat primarul.

Palatul Élysée a anunţat că Emmanuel Macron urma să se ducă la celula interministerială de criză la Place Beauvau.

Un moment de reculegere a fost respectat în Adunarea Naţională, în prezenţa premierulu, în memoria victimelor de la Nisa, imediat după ce Jean Castex a susţinut un dicurs despre reintrarea Franţei în izolare.

Sesiunea a fost suspendată, după aceea, de către preşedintele Camerei inferioare a Parlamerntului francez Richard Ferrand.

Bazilica Notre-Dame se află pe bulevardul Jean Médecin, în centrul Nisei.

Nisa a fost teatrul unui atentat sângeros, la 14 iulie 2016, de Ziua Naţională a Franţei, soldat cu 86 de morţi într-un atac cu camionul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.