Fostul preşedinte american Donald Trump a fost achitat, sâmbătă, după votul din Senat, de acuzaţia de incitare la insurecţie în legătură cu violenţele din data de 6 ianuarie. Donald Trump a reacţionat după votul Senatului, precizând că tot ce s-a întâmplat a fost “o vânătoare de vrăjitoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Era necesară o majoritate de două treimi a senatorilor (67 de voturi) pentru ca Trump să fie găsit vinovat.

Alături de democraţi, şapte senatori republicani au votat “vinovat”: Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney, Ben Sasse şi Pat Toomey.

Donald Trump a reacţionat după votul Senatului, precizând că tot ce s-a întâmplat a fost “o vânătoare de vrăjitoare” şi că mişcarea Make America Great Again abia a început.

“Aceasta a fost încă o fază a celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria ţării noastre. Este trist un partid politic din America are cale liberă pentru a denigra legea, a defăima forţele de ordine, a aplauda mulţimile, a-i scuza pe cei care participă la revolte şi a transforma justiţia într-o unealtă pentru răzbunare politică şi a persecuta, a pune pe lista neagră toţi oamenii care au puncte de vedere cu care nu sunt de acord. Mişcarea noastră istorică, patriotică şi frumoasă de a Face America Mare din Nou (Make America Great Again) abia a început. În lunile care vin am multe de împărtăşit cu voi şi abia aştept să ne continuăm călătoria incredibilă pentru a atinge măreţia americană pentru tot poporul nostru”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de biroul lui Donald Trump. 

Donald Trump este primul preşedinte din istoria Statelor Unite care a făcut de două ori obiectul unui proces de impeachement, ambele procese în unicul său mandat.

ŞTIRE INITIALĂ: Dintre senatori, 43 au votat vinovat, iar 57 au votat nevinovat, astfel că Trump a fost achitat, neîntrunindu-se voturile necesare pentru ca fostul preşedinte să fie declarat vinovat.

Votul a venit în a cincea zi a procesului în Senat, după ce luna trecută Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor.  

Trump era acuzat că discursurile sale i-au încurajat susţinătorii să ia cu asalt Capitoliul în 6 ianuarie.

În primul proces în vederea destiturii, în care a fost inculpat în urma unor presiuni asupra Ucrainei cu scopul de a-i provoca prejudicii lui Joe Biden, la acea vreme doar un posibil rival în alegeri, Trump a fost de asemenea achitat de către un Senat majoritar republican, în urmă cu un an.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.