Secretarul american al Justiţiei Jeff Sessions şi-a prezentat demisia miercuri, într-o scrisoare adresată preşedintelui american Donald Trump,la solicitarea acestuia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, că şeful de cabinet al lui Sessions, Matt Whitaker, va prelua interimar funcţia de secretar al Justiţiei.

Jeff Sessions a fost criticat extrem de dur, inclusiv prin atacuri personale, de către Trump, din cauză că s-a recuzat în ancheta cu privire la o eventuală coordonare între echipa de campanie a miliardarului şi Rusia, în alegerile prezidenţiale din 2016.

Locatarul Casei Albe denunţă faptul că, prin această hotărâre, Sessions a făcut posibilă numirea procurorului special Robert Mueller, care a preluat coordonarea anchetei ruse şi a început să examineze dacă atacurile lui Trump contra secretarului său al Justiţiei fac parte dintr-un efort mai larg de obstrucţionare a justiţiei.

”Îi mulţumim procurorului general Jeff Sessions pentru serviciile sale şi-i urăm bine!”, a scris Trump miercuri pe Twitter.

Sessions a precizat în scrisoare că demisionează la cererea şefului Guvernului.

Această destituire ar putea să aibă consecinţe asupra foarte sensibilei anchete ruse, comentează AFP.

Plecarea lui Sessions nu constituie o surpriză, în contextul în care Casa Albă a dat în mai multe rânduri semne că este deranjată de comportamentul său, comentează Reuters.

El a fost acuzat că nu a făcut suficient să pună capăt anchetei lui Mueller.

Un ministru nu a fost supus niciodată, în istoria modernă, atâtor atacuri verbale din partea preşedintelui.

Un conservator convins, Jeff Sessions, în vârstă de 71 de ani, a fost încă din 2015 unul dintre ”greii” Partidului Republican care au susţinut candidatura lui Trump la învestitură.

”La cererea dumneavoastră, vă prezint demisia”, a scris el în scrisoare, potrivit Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.