Preşedintele rus Vladimir Putin sfidează joi Occidentul să înfrângă Rusia ”pe câmpul de luptă” în Ucraina, unde americanii şi europenii şi-au accelerat livrările de armament către armata ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi (joi), înţelegem că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce!”, a declarat Putin într-o reuniune cu liderii grupurilor parlamentare din cadrul Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, transmisă în direct la televiziune.

”Am auzit în mai multe rânduri că Occidentul vrea să lupte împotriva noastră până la ultimul ucrainean. Este o tragedie pentru poporul ucrainean. Însă se pare că totul se întreaptî în această direcţie”, a continuat el.

El face aceste declaraţii în contextul în care Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) şi-au accelerat, în ultimele săptămâni, livrările de armament căre Kiev, care încearcă să oprească înaintarea armatei ruse în estul Ucrainei.

”Toată lumea trebuie să şte că noi n-am început încă lucrurile serioase” în Ucraina, a tunat Putin în acest discurs - unul dintre cele mai dure din ultmele săptămâni.

El nu a anunţat însă o lărgire a operaţiunilor militare şi nici alte iniţiative concrete.

Rusia poartă, de la 24 februarie, o vastă ofensivă militară sângeroasă în Ucraina.

”În acelaşi timp, noi nu refuzăm negocieri de pace. Dar cei care le refuză trebuie să ştie că cu cât (refuză) mai mult timp, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi”, a ameninţat preşedintele rus.el.

Reluând o retorică care aminteşte de cea liderilor sovietici din timpul Războiului Rece, Vladimir Putin a denunţat ”liberalismul totalitar” occidental şi a apreciat că ofensiva rusă din Ucraina marchează începutul unei tranziţii a unei lumi marcate de ”egocentrismul mondializat american către o lume cu adevărat multipolară”.

”În majoritatea ţărilor, oamenii nu vor o astfel de viaţă sau un astfel de viitor”, a tunat el, adăugând că ”ei au obosit să stea în genunchi şi să se umilească în faţa celor care se cred excepţionali”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.