Preşedintele rus Vladimir Putin acuză Occidentul, vineri, într-un discurs, înainte să anexeze patru regiuni ucrainene, de ”dictatura dolarului”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom reconstrui totul”, dă asigurări Vladimir Putin, adersându-se populaţiilor din regiunile ucrainene anexate.

Liderul de la Kremlin s-a adresat, de asemenea militarilor şi ruşilor recrutaţi.

”Ce inamic avem în faţa noastră?”, a întrebat Putin, desemnând Occidnetul.

”Compatrioţii noştri din Ucraina au văzut ce pregăteşte Occidentul omenirii. Occidentul credea că Rusia nu se va trezi niciodată. Asta aproape că a funcţionat în anii '90 (...), dar Rusia şi-a reluat locul, iar Occidentul continiă să încerce să ne distrugă” ,a denunţat el.

”Ei nu pot să rămână liniştiţi, ştiind amploarea resurselor noastre”, a acuzat liderul de la Kremlin, care a atacat ”dictatura dolarului”.

”Pentru Occident, ţăările trebuie să-şi cedeze suveranitatea lor Statelor Unite”, în opinia sa.

”Occidentul nu vrea să ne vadă ca pe o societate liberă (...), posibilitatea societăţii noastre este o ameninţare pentru ei”, a acuzat el.

El acuză Occidnetul de ”politici coloniale din Evul Mediu” şi evocă ”războaiele coloniale din India, în Africa, opiul din Indochina”.

”Occidentul a răspândit apoi alte tipuri de droguri, mai crude”, tună el, referindu-se la nazism şi loa fascism, după care a lăudat ”lupta URSS” în al Doilea Război Mondial.

”Occidentul decretează aşa-zise principii universale. Dar cine a edictat aceste principii? Pentru cine e scrisă această lege, pentru nebuni? Totul este falsificat în aceste reguli, iar ţara noastră nu li se va supune”, a declarat el.

În opinia sa, ”Occidentul este cel care calcă în picioare principiul inviolabilităţii frontierelor”.

”Acesta este motivul pentru care sunt revoltaţi, ultragiaţi de alegerea liberă a popoarelor”, a denunţat el.

”Occidentul nu are niciun drept să vorbească despre democraţie şi despre dreptul popoarelor”, apreciază liderul de la Kremlin.

El cataloghează drept ”totalitară” voinţa occidentală ”de a decide totul pentru toată lumea”.

”Să păstrăm, să punem etichete bune pe ceea ce este barbar şi ce nu e”, declară el ”Dacă ne uităm adânc, această rusofobie care s-a răspândit în lume este rasism!”, denunţă el.

Sabotarea gazoductelor Nord Sttream 1 şi 2, la Marea Baltică, ”toată lumea ştie cine profită de pe urma ei”, a declarat preşedintele rus, insinuând că este vorba despre o implicare a Statelor Unite.

”Dictatura Statelor Unite are la bază fora brutală, legea celui mai puternic”, a denunţat Putin, concentrându-şi atacurile asupra Statelor Unite - mai mult decât asupra Uniunii Europene (UE), ai cărei lideri ”servesc alte interese decât ale lor”, în opinia saa

”Multe ţări recunţă la această subordonare şi trec alături de Rusia”, a anunţat Vladimir Putin.

El susţine că există ”o foamete de informaţii” în UE, pentru că ”adevărul este interzis de propagandă” şi îl citează pe Goebbels - ”cu cât minciuna este mai veridică, cu atţt va fi mai crezută”.

Putin şi-a continuat îndelung atacul împotriva Occidentului.

”Ce sunt aceşti aliaţi? Atunci când te numeşti aliat, iar pe la spate îţi pui partenerul sub ascltare, spionezi şi o faci sistematic. Trebuie să acceptăm această cultură de tâlhar, acest comportament superior?”, i-a acuzat liderul de la Kremlin pe adversarii săi din Occident.

Vladimir Putin a acuzat UE de faptul că fură grâu ucrainean la umbra unor argumente altruiste.

”Unde se duce grâul ucrainean? Sub petextul de a asigura securitatea alimentară a lumii, organizăm rute maritime, când de fapt, în realitate numai 5% din grâul ucrainean ajunge în ţări terţe din lume, iar pe restul şi-l însuşeşte UE”, a acuzat el

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.