Peste 1.000 de persoane au fost arestate în toată Rusia pentru că au protestat faţă de mobilizarea parţială a cetăţenilor ruşi de către Vladimir Putin, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Peste 1.000 de protestatari au fost arestaţi în cadrul mitingurilor anti-mobilizare care au loc în întreaga Rusie, transmite The Guardian.   

Potrivit OVD-Info, peste 1.178 de persoane au fost reţinute în 38 de oraşe din Rusia, majoritatea deţinuţilor fiind în Moscova şi Sankt Petersburg. 

Protestele au loc în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri o mobilizare parţială, în condiţiile în care forţele ruseşti se confruntă cu o serie de eşecuri în invazia lor în Ucraina. 

Proteste au loc şi în faţa ambasadei Rusiei din Varşovia, Polonia. 

UPDATE: Peste 700 de persoane au fost reţinute în zeci de oraşe din Rusia pentru că au protestat împotriva mobilizării parţiale a cetăţenilor ruşi de către Vladimir Putin, potrivit grupului independent de monitorizare OVD-Info, citat de The Guardian. 

Sute de persoane au fost arestate în Sankt Petersburg şi Moscova, în timp ce au apărut fotografii în care poliţia foloseşte bastoane împotriva protestatarilor.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Cel puţin 109 protestatari au fost reţinuţi până în prezent în toată ţara, potrivit OVD-Info, un grup independent de monitorizare care urmăreşte detenţiile din Rusia.

În oraşul siberian Irkutsk, cel puţin 10 din cei 60 de protestatari care s-au adunat într-o piaţă centrală au fost reţinuţi, potrivit activiştilor locali, relatează Moscow Times.

În al treilea oraş ca mărime din Rusia, Novosibirsk, un videoclip publicat pe reţelele de socializare a arătat un protestatar strigând ”Nu vreau să mor pentru Putin sau pentru tine!”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.