Cel puţin patru persoane au murit, alte trei au fost rănite, iar alte cinci persoane au fost date dispărute marţi după-amiaza, într-o explozie la o centrală hidroelectrică, în centrul Italiei, anunţă prefectura din Bologna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se pare că a avut loc o surpare a dalei plaşeului, iar salvările sunt dificile pentru că a pătruns multă apă în interiorul celui de-al optulea etaj al subsolului”, a anunţat primarul oraşului vecin al Camugnano, Marco Masinara.

Potrivit unui reprezentant al pompierilor din Bologna, Calogero Turturici, intervievat de o televiziune locală, era imposibil imediat să se stabiolească cauzele acestui accident.

Sediul în care a avut loc explozia a fost parţial inundat, era plin de fum şi era inaccesibil imediat, a anunţat el.

Un bilanţ anterior al prefecturii anunţa trei morţi, trei răniţi şi şase dispăruţi.

Enel Green Power, unitatea de producţie de energie regenerabilă a gigantului Enel, care exploatează centrala, a anunţat că se coordonează cu autorităţile după accidient, care a avut loc pe barajul artificial Suviana, situat la Camugnano, o comună mică.

Într-o declaraţie făcută AFP, întreprinderea a anunţat că un incendiu a cuprins unul dintre cele două grupuri ale Centralei de la Bargi.

”După anchetă, bazinul barajului uzinei de la Bargi nu a fost avariat şi este în siguranţă”, a precizat întreprinderea.

Producţia a fost întreruptă, însă acest lucru nu are un imapct asupra aprovizionării locale şi naţionale, a subliniat ea.

Enel anunţă că continuă ”să opereze aplicând toate măsurile de securitate necesare, conform procedurilor interne, pentru a garanta evacuarea personalului”.

Premierul italian Giorgia Meloni a anunţat pe reţele de socializare că ”urmăreşte cu teamă veştile proaste despre explozie”.

”Urmărim cu îngrijorare evoluţiile în acest dosar”, a reacţionat, la rândul său, pe X vicepremierul Antonio Tajani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.