Patru persoane au murit şi alte aproximativ 30 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, în oraşul Munster din vestul Germaniei. Una dintre persoanele decedate este şoferul, care s-a sinucis, împuşcându-se în cabina autovehiculului. Presa locală scrie că bărbatul era un cetăţean german de 49 de ani care ar fi avut probleme psihice şi că autorităţile nu au elemente care să arate că ar fi vorba despre un atentat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Atacatorul de la Munster era un german de 49 de ani care suferea de probleme psihice

Bărbatul care a intrat cu o furgonetă în mulţime la Münster era un cetăţean german de 49 de ani, care ar fi avut probleme psihice, anunţă presa germană.

El ar fi încercat să se sinucidă "de curând", susţine ZDF, în timp ce în timp ce Süddeutsche Zeitung susţine că autorităţile nu dispun de elemente care să arate că ar fi vorba despre un atentat.

UPDATE -  Poliţia germană anunţă că patru persoane au murit la Munster

Cel puţin patru persoane au murit după ce o furgonetă a intrat în mulţime, în oraşul Munster, sâmbătă după-amiază, a anunţat Poliţia germană, relatează DPA.

Printre persoanele decedate se află şi şoferul camionetei. O purtătoare de cuvânt a Poliţiei a anunţat că şoferul s-a sinucis, împuşcându-se în cabina maşinii.

De asemenea, 30 de persoane au fost rănite, iar şase sunt în stare critică, după ce furgoneta a intrat în mulţimea de oameni care stăteau în jurul statuii Kiepenkerl din centrul vechi al oraşului, precum şi la o terasă.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei a declarat că un "obiect suspect" a fost găsit în furgonetă.

Incidentul a avut loc în acelaşi timp în care în zonă era programată o demonstraţie a comunităţii kurde.

Munster este un important oraş universitar, cu peste 50.000 de studenţi.

Mai multe persoane au murit şi cel puţin 30 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulţime, la Munster

Autorităţile au anunţat că incidentul a avut loc în apropiere de statuia Kiepenkerl din centrul vechi al oraşului Munster, unde o furgonetă a intrat în oamenii adunaţi în jurul statuii, precum şi la o terasă.

Potrivit Der Spiegel, şoferul s-ar fi sinucis, împuşcându-se în cabina furgonetei.

Bild notează că trei persoane au murit în urma acestui incident şi publică imagini în care se poate vedea cum Poliţia a izolat zona. De asemenea, în imaginile din presa germană se poate vedea cum camioneta s-a oprit într-o terasă, iar mese şi scaune sunt distruse şi împrăştiate.

De asemenea, aproximativ 30 de oameni au fost răniţi, şase dintre ei fiind în stare critică, conform presei germane.

Deocamdată nu se ştie dacă este vorba de un atac terorist sau un accident, poliţia germană notând pe Twitter: "Fără speculaţii".

"Scenariul este de aşa natură încât un atac nu poate fi exclus", a spus însă o sursă din serviciile de securitate, citată de Reuters.

"Gândurile noastre se îndreaptă spre victime şi familiile lor", a transmis purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel.

Incidentul aminteşte de atacul din 19 decembrie 2016 dintr-un târg de Crăciun din Berlin, unde un camion a intrat în mulţime, iar 12 oameni au fost ucişi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.