O explozie puternică a avut loc miercuri la Kabul, iar coloane de fum se ridicau deasupra centrului capitalei afgane, într-o zonă în care se află palatul prezidenţial şi ambasade străine. Un bilanţ provizoriu vorbeşte despre 80 de morţi şi 350 de răniţi după ce un camion capcană a explodat în cartierul diplomatic din capitala Afganistanului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 12:27 Patru jurnalişti BBC au fost răniţi în atacul de la Kabul, iar şoferul lor a fost ucis

Patru jurnalişti BBC au fost răniţi, iar şoferul lor afgan a fost ucis în atacul sinucigaş de miercuri dimineaţă, de la Kabul, soldat cu cel puţin 80 de morţi şi 350 de răniţi, a anunţat corporaţia britanică.

Şoferul avea aproape 40 de ani şi era tată.

Rănile jurnaliştilor nu sunt grave, iar vieţile lor nu sunt în pericol.

UPDATE 11:47 Bilanţul atentatului de la Kabul a crescut la 80 de morţi; preşedintele afgan denunţă un atac laş

Bilanţul atentatului de miercuri, de la Kabul, a crescut la 80 de morţi şi peste 350 de răniţi, a anunţat un oficial din serviciile medicale publice, în timp ce preşedintele afgan a vorbit de un atac laş, relatează Reuters şi BBC News.

Autorităţile au avertizat că numărul victimelor va creşte, probabil, în continuare. „Încă mai aduc cadavre şi oameni răniţi la spitale”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ismael Kawoosi.

Ministerul de Interne a îndemnat populaţia să doneze sânge pentru victime.

Potrivit informaţiilor iniţiale, majoritatea victimelor sunt civili. Printre răniţi se numără, însă, şi doi angajaţi al Ambasadei japoneze, a căror viaţă nu este, însă, în pericol.

Cel puţin un jurnalist al agenţiei de presă Tolo a fost ucis.

Momentul exploziei a fost surprins de camerele de filmat 

UPDATE 10:46 Cel puţin 64 de morţi şi 320 de răniţi în atentatul de la Kabul, anunţă Ministerul afgan de Interne

 

Cel puţin 64 de civili au fost ucişi, iar alţi 320 au fost răniţi în atentatul cu bombă care a zguduit miercuri dimineaţa cartierul diplomatic de la Kabul, potrivit unui nou bilanţ prezentat de Ministerul afgan de Interne, relatează AFP.

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 49 de morţi şi peste 300 de răniţi.

Explozia a fost provocată de către un ”kamikaze care a detonat un vehicul-capcană în Piaţa Zanbaq, în al zecelea district din Kabul”, se arată în acest comunicat.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

UPDATE 10:17 Cel puţin 49 morţi şi 300 de răniţi în atentatul de la Kabul

Cel puţin 49 de persoane au fost ucise, iar alte peste 300 au fost rănite în atentatul cu un camion-capcană care a zguduit miercuri dimineaţa cartierul diplomatic de la Kabul, potrivit unor oficiali afgani, relatează AFP.

Acest bilanţ provizoriu provine de la un purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţiii şi a fost confirmat de către alţi reprezentanţi guvernamentali.

În faţa acestei urgenţe, Ministerul de Interne a îndemnat populaţia să doneze sânge la spitale.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

UPDATE 09:38 Cel puţin 40 de victime în urma exploziei de la Kabul

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise sau rănite în enorma explozie care a avut loc miercuri dimineaţa în cartierul diplomatic din Kabul, a anunţat Ministerul afgan de Interne, relatează AFP.

”Există cel puţin 40 de morţi şi răniţi”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Najib Danish, fără să furnizeze alte detalii imediat.

Peste 60 de răniţi, în principal civili, au fost aduşi la spitale, a anunţat pe de altă parte un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ismael Kawoosi.

”O maşină-capcană a explodat (...) la ora locală 8.25 (6.55, ora României)”, a anunţat anterior Danish, fără să ofere detalii despre ţinta atentatului.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

UPDATE 08:27 Morţi şi răniţi în atacul cu maşină-capcană din apropierea Ambasadei Germaniei la Kabul, anunţă poliţia

Mai multe persoane au fost ucise şi rănite în explozia din centrul capitalei afgane, în apropiere de intrarea fortificată în sediul Ambasadei Germaniei, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul Basir Mujahid, relatează Reuters.

”A explodat  o maşină-capcană în apropiere de ambasada germană, însă acolo sunt şi alte complexe şi birouri importante în apropiere”, a spus purtătorul de cuvânt.

”Este dificil să spunem care a fost ţinta exact”, a subliniat Mujahid.

 

Suflul exploziei, care a avut loc într-o zonă în care se află palatul prezidenţial şi ambasade, a spulberat geamuri şi a scos uşi din balamale ale unor case aflate pe o rază de mai mulţi metri.

Nimeni nu a revendicat imediat explozia.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a anunţat că strângea informaţii.


Case situate la sute de metri de explozie au fost avariate de suflu. Ferestre şi uşi au fost scoase din balamale.

Deocamdată nu există informaţii despre posibile victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.