Cel puţin trei persoane au fost ucise în Ucraina, în atacuri aeriene nocturne, anunţă luni autorităţile ucrainene, în contextul în care Moscova anunţă că vrea să-şi intensifice atacurile împotriva vecinului său, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inamicul a tras zeci de de rachete asupra unor oraşe şi sate”, acuză pe Telegram adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene Oleksii Kuleba.

”în acest stadiu 33 de persoane au fost rănite, iar două au fost ucise”, deplânge el.

Autorităţile regionale de la Harkov au anunţat separat moartea ”unei femei în vârstă de 62 de ani”, ucisă într-un atac rus ”asupra unei case”.

”Au fost folosite rachete de croazieră şi rachete (hipersonice de tip) Kinjal” împotriva Krivoi Rog, oraşul natal al lui Volodimir Zelenski, şi a regiunii Dnipropetrovsk (centru-est), în care se află, a denunţat la rândul său premierul Denîs Şmîhal, care deplânge ”victime”.

Oleksii Kuleba denunţă înt-un comunicat un atac masiv cu rachete la Krivoi Rog.

 

”O femeie a murit, (iar) un bărbat a fost rănit”, precizează el.

Un centru comercial şi locuinţe au fost ”atinse” în acest atac rusesc, precizează el.

Adjunctul administraţiei prezidenţiale cataloghează siotuaţia la faţa locului drept ”complicată”, din cauza ”vremii rele”.

”Sunt multe întreruperi de electricitate”, adaugă el.

În regiunea Hmelniţki (vest), situată departe de confruntări armate, au avut loc ”explozii”.

Oleksii Kuleba confirmă moartea unei persoane, fără să ofere detalii, în acest stadiu.

Mai la est, lângă Dnipro (centru), al bombardament rus s-a soldat cu ”24 de răniţi” - inclusiv cinci copii - potrivit lui Oleksii Kuleba.

”Imobile locuite au fost avariate”, precizează el pe Telegram.

Regiunea Zaporojie (sud), ocupată parţial de către Rusia, a fost de asemenea ţinta unor tiruri ruseşti, soldate cu patru răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.