Cel puţin 13 persoane au fost rănite într-un atac armat, marţi, într-o staţie de metrou, la New York, în Brooklyn, scrie presa americană, iar mai multe ”dispozitive explozive nedeclanşate” au fost găsite. relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din New York cere publicului să evite zona respectivă în cartierul Brooklyn.

”Dispozitive explozive nedeclanşate” au fost găsite la faţa locului, a declarat AFP un purtător de cuvânt al pompierilor.

Însă poliţia anunţă într-un mesaj postat pe Twitter că nu este vorba despre ”dispozitive explozive operaţionale”.

Presa scrie că atacatorul ar fi acţionat deghizat în agent MTA, întreprinderea însărcinată cu gestionarea transportului public.

”La (ora locală) 8.27 (15.30, ora României), poliţia a fost chemată printr-un apel de urgenţă de către o persoană care a fost atinsă de un glonţ, în metroul” din Brooklyn, a confirmat AFP o purtătoare de cuvânt a Poliţieidin New York.

Potrivit CNN, aceste fapte s-au desfăşurat în cartierul Sunset Park.

Cel puţin 13 persoane au fost rănite şi transportate la spital.

Şcolile din zonă au închis elevii în clasă, ca măsură de securitate.

În imagini şi înregitrări video realizate de martori apar bălţi de sânge şi persoane zăcând pe podeaua unei rame de metrou şipe peron în Staţia de metrou ”36th Street”, în cartierul Brooklyn, într-un nor de fum.

Un important dispozitiv de securitate a fost desfăşurat pe 36th Street şi 4th Avenue, în sudul Brooklynului, unde au avut loc faptele.

Presa americană, inclusiv postul NBCNewYork şiThe New York Times (NYT), scrie că poliţia caută un bărbat care poartă o mască de gaze şi un combinezon portocaliu ca cele purtate de muncitori în construcţii din megalopolis.

Procurorul general Merrick Garland, secretarul american al Justiţiei, a fost informat preliminar şi monitorizează situaţia la Brooklyn, a anunţat un purtător de cuvânt al Departamentului Justiţiei.

Preşedintele american Joe Biden şi guvernatoarea democrată a statului New York Kathy Hochul au anunţat că urmăresc situaţia în direct şi sunt informaţi cu privire la înaintarea anchetei,

Liderul majorităţii democrate în Senat Chuck Schumer a anunţat că ”supraveghează îndeaproape” situaţia după atacul armat, potrivit CNN.

”Supraveghez îndeaproape situaţia din eacată (marţi) dimineaţa în staţia 36th Street din Sunset Park în mult iubitul nostru Brooklyn. Mă rog pentru victime, familiile lor, toate persoanele atinse. Sunt recunoscător acţunii rapide a celor care au intervenit primii. Le transmit tuturor de la New York: rămâneţi în siguranţă”, scrie el pe Twitter.

În primul trimestru din 2022, numărul atacurilor armate şi focurilor de armă la New York a crescut la 296, de la 260 în aceeaşi perioadă a lui 2021, potrivit unor date prezentate săptămâna trecură de NYPD.

Noul primar al New Yorkului, Eric Adams, ales în baza unor promisiuni privind securitatea, a lansat la sfârşitul lui ianuarie un plan în lupta împotriva proliferării armelor de foc, după uciderea a doi poliţişti prin împuşcare, la o intervenţie.

Alte drame cu arme de foc au şinut prima pagină în presa locală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.