Un triplu atac rus cu rachetă s-a soldat cel puţin 11 morţi şi 22 de răniţi la Cernihiv, în nordul Ucrainei, anunţă Guvernul ucrainean, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”11 morţi, 22 de răniţi în acest stadiu”, a anunţat ministrul ucrainean de Interne Igor Klimenko.

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin opt morţi şi ”mulţi răniţi”.

Acest bilanţ ar putea însă să crească.

”Cel puţin trei persoane” au fost date dispărute, iar căurări erau în curs.

”Inamicul a comis un atac cu trei rachete aproape în centrul oraşului. Sunt civili morţi, mulţi răniţi”, a anunţat anterior într-o înregistrare video publicată pe Telegram guvernatorul regiunii Cernihiv, Viaceslav Ceauş.

Cel puţin opt persoane au fost ucise îm atac, potrivit unui prim bilanţ anunţat de Primăria din Cernihiv.

”Trei explozii au avut loc în oraş” la ora locală 9.03 (10,03, ora României), a anunţat la televiziunea naţională primarul Olakdendr Lomako, anunţând ”cel puţin oprt morţi”.

A fost un ”atac direct asupra unui imobil de infrastructură socială”, a precizat el.

Cernihivul este unul dintre cele mai vechi oraşe din Ucraina, înfiinţat în urmă cu peste 1.000 de ani, avea aproape 300.000 de locuitrii înainte de invazia rusă, în urmă cu peste doi ani, şi se află la aproximativ 60 de kilometri de frontiera cu Belarusul, aliatul Rusiei.

Rusia bombardează zilnic oraşe ucrainene cu rachete şi drone explozive.

Ucraina duce o lipsă tot mai mare de muniţie de apărare aeriană cu care să intercepteze aceste dispozitive, în contextul unui ajutor din Occident aflat pe terminate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.