Uniunea Europeană l-a convocat luni pe diplomatul rus cu cel mai înalt rang la Bruxelles în cadrul unei acţiuni coordonate cu statele membre UE de condamnare şi de respingere a ”anexării ilegale” a unei părţi a teritoriului Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este vorba despre un demers la scara UE şi coordonat de către UE”, declară AFP un purtător de cuvânt al diplomaţiei europene, Peter Stano.

Statele membre UE au început de vineri să-i convoace pe diplomaţii ruşi, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a semnat anexarea a patru regiuni din Ucraina ocupate de armata rusă în urma invaziei de la sfârşitul lui februarie.

Belgia l-a convocat pe ambasadorul rus vineri, iar Italia şi Austria au făcut-o luni.

Liderii UE au subliniat că nu vor recunoaşte ”niciodată” această ”anexare ilegală” a Mocovei, iar Cei 27 lucrează la finalizarea unor noi sancţiuni vizând Rusia.

Diplomaţii UE încearcă să depăşească obiecţii ale mai multor state membre - între care Ungaria şi Grecia - faţă de o plafonare a preţului petrolului rusesc vândut în întreaga lume.

UE a impus deja şapte serii de sancţiuni - fără precedent - Rusiei.

Uniunea furnizează un ajutor militar în valoare de mai multe miliarde de euro Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.