Consiliul European a impus măsuri restrictive care vizează 54 de persoane şi 10 entităţi, inclusiv banca rusă Sberbank, ca răspuns la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul European a impus măsuri restrictive care vizează 54 de persoane şi 10 entităţi, inclusiv banca Sberbank, ca răspuns la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, relatează CNN.

”Enumerăm o altă bancă rusă importantă, Sberbank, şi o împiedicăm să efectueze tranzacţii în afara Rusiei”, a declarat, vineri, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

”Adăugăm şi alte persoane implicate în agresiunea neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, cum ar fi oficiali militari, clubul motocicliştilor Nightwolves şi actori de dezinformare”, a adăugat Borrell.

Această decizie se adaugă pachetului de sancţiuni de ”întreţinere şi aliniere” adoptat joi de Consiliu.

Printre persoanele enumerate se numără sirieni responsabili pentru recrutarea mercenarilor  care luptă în Ucraina alături de trupele ruse, a precizat Consiliul UE.

Uniunea Europeană a înăsprit şi mai mult sancţiunile împotriva Rusiei prin adoptarea de măsuri suplimentare, joi.

”Interzicem cel mai important export al Rusiei după energie – aurul rusesc”, a spus Borrell.

”Extindem, de asemenea, scutirea de tranzacţii pentru produse agricole şi transferul de petrol către ţări terţe, deoarece UE îşi îndeplineşte obligaţiile pentru a se asigura că putem depăşi criza alimentară globală care se profilează. Rusiei îi revine obligaţia de a înceta bombardarea câmpurilor Ucrainei şi silozurilor şi blocarea porturilor de la Marea Neagră”, a evocat el.

Ultimele măsuri vin la câteva zile după ce ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a cerut UE să impună sancţiuni suplimentare Rusiei.

”Astăzi, m-am adresat miniştrilor UE la Consiliul Afacerilor Externe. Mesajul meu cheie este următorul: armele oferite Ucrainei, sancţiunile aplicate Rusiei şi tragerea la răspundere a Rusiei sunt cele trei modalităţi de a restabili pacea, de a spori securitatea şi de a proteja stabilitatea în Europa”, a scris Kuleba pe Twitter, luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.