Uniunea Europeană (UE) este pregătită să-şi crească ambiţiile în lupta împotriva modificărilor climatice, anunţă marţi, în cadrul COP27, în Egipt vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reducerea emisiilor poluante ale Celor 27 urmează să atingă ”cel puţin 57% până în 2030” - de la un obiectiv de cel puţin 55% afişat până în prezent - şi ”sunt fericit să vă anunţ aici, azi, că UE este pregătită să-şi actualizeze angajamentele în vederea reflectării acestei ambiţii crescute”, a anunţat într-un discurs Frans Timmermans.

Vicepreşedintele CE a subliniat asupra acordurilor la care s-a ajuns recent în vederea unei repartizări a unei scăderi a nivelului gazelor cu efect de seră între statele membre UE, asupra obiectivelor captării carbonului la sol prin păduri sau sfârşitul vehiculelor cu motor termic.

”Ne aflăm în mod hotărât pe drumul finalizării întregii legislaţii, pentru a ne pune în aplicare obiectivele (în lupta împotriva modificărilor) climatice până la sfârşitul anului”, a dat asigurări Frans Timmermans de la tribuna marii Conferinţe ONU de luptă împotriva încplzirii globale, care are loc în oraşul balnear egiptean Sharm el-Sheikh.

”Nu lăsaţi pe nimeni să vă spună, aici sau în altă parte, că UE dă înapoi. Nu lăsaţi pe nimeni să vă spună că invazia Ucrainei de către Rusia este pe cale să ucidă Pactul Verde şi că ne aflăm într-o goană după gaze naturale”, a subliniat el, referindu-se la ”sevrajul” după gazele ruseşti şi căutarea unor noi surse de aprovizionare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.