Un tânăr palestinian a fost ucis marţi de către forţe israeliene în ciocniri, în Cisiordania ocupată, potrivit Ministerului palestnian al Sănătăţii şi unor martori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un palestinian a fost ucis prin împuşcare de către forţe israeliene care au deschis focul în satul Nabi Saleh, în apropiere de Ramallah, anunţă într-un scurt comunicat Ministerul palestinian al Sănătăţii, fără să facă alte precizări cu privire la circumstanţele incidentului sau identitatea victimei.

Victima a fost identificată ca fiind Nehad Barghouthi, în vârstă de 19 ani, de către surse din sat.

Potrvit unor martori, confruntări au izbucnit după ce armata israeliană a intrat în Nabi Saleh, un sat cunoscut prin mobilizarea sa împotriva ocupaţiei israeliene, iar tineri au aruncat cu pietre către militari.

Armata israeliană, contactată de AFP, a anunţat că verifica aceste informaţii.

În noaptea de duminică spre luni, alt adolescent palestinian, Mohamed Abu Salah, în vârstă de 17 ani, a fost rănit prin împuşcare în ciocniri cu forţe israeliene, în nordul Cisiordaniei şi a murit mai târziu din cauza rănilor.

Cisiordania este un teritoriu palestinian ocupat de israel din 1967.

Confruntări cu armata israeliană izbucnesc în Cisiordania cu regularitate, în marja unor manifestaţii împotriva colonizării israeliene sau operării unor arestări în localităţi palestiniene de către forţe de securitate israeliene.

Aproximativ 475.000 de colonişti evrei trăiesc în Cisordania, care are 2,9 milioane de locuitori palestinieni.

Toate coloniile israeliene sunt considerate ilegale în dreptul internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.