Autorităţile turce au arestat un presupus membru al grupării Statul Islamic (SI) pe care-l acuză că intenţiona să comită un atentat în timpul comemorării Bătăliei de la Gallipoli, la care iau parte, săptămâna aceasta, câteva sute de australieni şi neozeelandezi, a anunţat miercuri poliţia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul, de naţionalitate siriană, a fost reţinut în provincia Tekirdag, în apropiere de Peninsula Gallipoli (nord-vest), a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Australieni şi neozeelandezi vizitează anual Turcia, pentru a comemora combatanţii din ţările lor ucişi în 1915, în Primul Război Mondial, când au încercat să disloce trupe turce din regiunea Dardanele.

Turcia a atribuit SI o serie de atentate comise pe teritoriul turc în 2015 şi 2016, soldate în total cu 200 de morţi.

La 15 martie, un adept al supremaţiei albe din Australia a masacrat 50 de persoane, în două moschei, în oraşul neozeelandez Christchurch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.