Un tânăr refugiat ucrainean, care a fugit de războiul din ţara sa, a câştigat 500.000 de euro după ce a răzuit un loz de 5 euro pus în circulaţie de Loteria belgiană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a cumpărat lozul - pe care a dat 5 euro - luna trecută, într-o benzinărie.

Câştigătorul, a cărui identitate va rămâne necunoscută, aşa cum se întâmplă în cazul tuturor câştigătorilor loteriei belgiene, are între 18 şi 24 de ani şi locuieşte în Bruxelles de 12 luni.

"Are sentimente amestecate. Este greu să fii fericit cu tot ceea ce se întâmplă în ţara sa de origine", a declarat luni Joke Vermoere, purtătoare de cuvânt a Loteriei Naţionale.

În primul rând, câştigătorul vrea să organizeze o petrecere pentru a le mulţumi tuturor celor care l-au ajutat să se integreze în Belgia, iar apoi ar vrea să facă ceva pentru compatrioţii săi şi pentru reconstrucţia Ucrainei. Deşi tânărul este mulţumit în Belgia şi şi-a găsit un loc de muncă, ar dori să se întoarcă în Ucraina imediat ce războiul se va termina, a precizat purtătoarea de cuvânt.



Câştigurile la loterie în Belgia nu se impozitează.

Anul trecut, 165 de persoane dintr-un mic sat belgian au câştigat 142.897.164 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.