Un prim caz suspect de contaminare cu noua variantă SARS-CoV-2 omicron a fost depistat în Germania, la o persoană care s-a întors recent din Africa de Sud, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale din landul Hesse (vest), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Varanta omicron este, din câte se pare, deja prezintă în Germania”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul regioal însărcinat cu Afaceri Sociale Kai Klose.

Teste realizate vineri seara unui pasager care a sosit din Africa de Sud pe aeoportul din Frankfurt au relevat ”mai multe mutaţii tipice (variantei SARS-CoV-2) omicron”, precizează el.

Această nouă variantă a noului coronavirus, descoprită prim oară în Africa de Sud, este considerată ”îngrijorătoare” de către Organizaţia Mondială a Sănătătţii (OMS).

Ea ar prezenta un risc mare de contagune faţă de alte variante - inclusiv faţă de varianta indiană (delta), care este dominantă, foarte contagioasă.

”Din cauza acestei suspiciuni puternice, această persoană a fost plasată în carantină la domiciliu. Analiza completă a rezultatelor este încă în curs”, a subliniat ministrul regional.

Noua variantă omicron a fost depistată deja în Europa, în Belgia.

Omicron a fost depistată, de asemenea în Malawi, în Israel, la o persoană care s-a întors din Malawi, în Botswana şi la Hong Kong.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.