Un cutremur cu magnitudine de 6,9 a lovit sudul Californiei, în noaptea de vineri, fiind al doilea seism înregistrat lângă Ridgecrest în mai puţin de două zile, anunţă CNN. Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a decretat stare de urgenţă pentru regiunea San Bernardino în urma celui de-al doilea cutremur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 13:25 - SUA: Guvernatorul Californiei declară stare de urgenţă pentru provincia San Bernardino în urma cutremurului de vineri

Joi fusese declarată stare de urgenţă în oraşul Ridgecrest, situat tot în California, în urma cutremurului cu o magnitudine de 6,4 pe scara Richter.

Vineri noaptea a avut loc un nou cutremur în California, cu magnitudinea de 7,1 grade.

Cel mai recent cutremur a avut loc la aproximativ 17 kilometri nord-est de Ridgecrest, potrivit Institutului american de geofizică USGS. Potrivit unor oficiali, este cel mai mare seism înregistrat în ultimii 20 de ani. 

S-au raportat incendii şi mai multe persoane rănite în Ridgecrest - la aproximativ 150 de kilometri de Los Angeles. Un centru de operaţii de urgenţă este înfiinţat în Bakersfield, a spus purtătorul de cuvânt al judeţului Kern, Megan Person, pentru CNN.

În centrul oraşului Los Angeles, cutremurul s-a resimţit mai puternic decât cel de o zi înainte.

Unităţile de siguranţă publică se deplasează în întreg oraşul "pentru a asigura siguranţa şi a inspecta infrastructura", a spus Eric Garcetti, primarul oraşului Los Angeles.

Seismologii nu exclud că ar putea fi mai multe cutremure.

Un cutremur de magnitudinea 6,4 a avut loc joi în regiunea California de Sud, la aproximativ 240 de kilometri de Los Angeles. Seismul a avut cel puţin patru replici importante, cu magnitudini de 4,7, 3,5, 3,8 şi 4,2.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.