Un motan a fost găsit la cinci ani după ce a fost dat dispărut, în urma unui periplu în care a ajuns pe o platformă petrolieră offshore scoţiană, de unde a fost evacuat cu elicopterul, anunţă o societate de protecţia animalelor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am salvat cu succes un motan de pe o platformă petrolieră offshore, într-un container maritim care provenea de la Peterhead”, în estul Scoţiei, a anunţat într-un comunicat SCPA Scoţia.

Salvat la 22 aprilie, animalul a beneficiat de o ”întoarcere personală cu elicopterul”.

El a fost descoperit într-un container, în largul coastei Scoţiei.

”Nu ştim cum a ajuns pisica acolo, dar ne-am dus la heliport în această dimineaţă să o luăm”, a anunţat o membră a SPCA din Scoţia, Aimee Findlay.

Motanul frecventa în ultimii ani Închisoarea Peterhead, unde personalul o hrănea, şi a supranumit-o ”Joe Chiorul”.

După ce i-a verificat cipul electronic, societatea de protecţia animalelor a descoperit că numele adevărat al motanului era ”Dexter” şi că fost dat dispărut în urmă cu cinci ani.

”Suntem într-adevăr fericiţi că a fost bine îngrijit cât timp a fost dispărut, dar suntem şi mai mulţumiţi să-l reunim cu proprietara sa, mulţumită cipului său electronic”, anunţă asociaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.