O persoană a fost ucisă prin împuşcare, iar alte două au fost rănite în oraşul american Kenosha, în confruntări la manifestaţii ale furiei după ce Jacob Blake, un afroamerican, a fost grav rănit de poliţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrări video postate online surprind oameni fugind pe străzi, în noaptea de marţi spre miercuri, la Kenosha, în statul Wisconsin, în timp ce răsună focuri de armă.

În alte înregistrări apar bărbaţi răniţi, pe jos.

”Tiruri au atins trei persoane, iar una dintre ele a murit”, a declarat şeriful David Beth din comitatul Kenosha, citat de The New York Times (NYT).

Aceste evenimente au avut loc în timp ce sute de persoane îşi manifestau furia, a treia noapte la rând, după difuzarea unei înregistrări video în care Jacob Blake este rănit grav de către un poliţist alb din Kenosha.

În imagini apare tânărul tată, urmărit de către doi poliţişti care îşi scot armele în timp ce acesta ocoleşte o maşină.

Un agent îl prinde de maioul alb, în timp ce Blake deschide o portieră şi încearcă să urce pe locul şoferului. Poliţistul trage - în înregistrare se aud şapte focuri de armă - şi-l împuşcă pe Jacob Blake cu mai multe gloanţe în spate.

Potrivit unor martori, în maşină se aflau trei dintre copiii tânărului.

Cel puţin un mic grup de bărbaţi, în principal albi şi puternic înarmaţi, patrula în oraş în noaptea de marţi spre miercuri, susţinând că vrea să asigure protecţia bunurlor, a constatat un jurnalist AFP.

Potrivit NYT, poliţia caută să afle dacă atacul armat de marţi ”decurge dintr-un conflct între miliţii autoproclamate care păzeau o staţie de alimentare cu carburant şi manifestanţi”.

Ciocniri între grupuri de manifestanţi şi poliţişti au izbucnit anterior, după ce manifestanţii au tras cu focuri de artificii în poliţişti, care au ripostat cu gloanţe de cauciuc.

Una dintre înregistrări, filmată de fotograful Alex Lourie şi a cărei autenticitate a putut fi stabilită de AFP, surprinde un bărbat aşezat pe jos, sângerând în mod abundent de la o rană de la braţ, în timp ce vehicule ale forţelor de ordine se apropie de el şi cer altor persoane ”să se retragă”.

Poliţiştii îl ajută pe bărbatul rănit să se ridice în picioare.

Altă înregistrare surprinde un bărbat care pare să aibă asupra sa o puşcă, în timp ce cade la pământ. Se aud mai multe focuri de armă, iar oameni o rup la fugă.

Prezenţa poliţiştilor era slabă în oraş marţi seara, mai puţin în jurul Palatului Justiţiei, a constatat AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.