Un bărbat a deschis focul luni într-un centru de recrutare al armatei ruse, în Siberia, şi a rănit grav un militar însărcinat cu recrutarea, anunţă un oficial, în toiul mobilizării parţiale a rezerviştilor în Războiul rus din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisarul militar Aleksandr Eliseiev se află la reanimare, într-o stare gravă (...). Ucigaşul a fost arestat imediat. El va fi pedepsit obligatoriu!”, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Irkuţk, Igor Kobzev.

Atacul armat a avut loc în Centrul de Recrutare Militară de la Ust-Ilimsk, un oraş industrial în siberia, situat la 800 de kilometri nord de Irkuţk, a precizat Igor Kobzev.

Comitetul rus de anchetă a anunţat într-un comunicat că suspectul este un locuitor al acestui oraş, în vârstă de 25 de ani.

”Îmi este ruşine că are loc aşa ceva în timp ce, din contră, ar trebui să fim uniţi şi să nu ne batem unii cu alţii, ci împotriva ameninţărilor reale”, declară guvernatorul.

Acest incident intervine în contextul în care în Rusia au loc proteste împotriva mobilizării parţiale a rezerviştilor în Războiul rus din Ucraina, decretată miercuri de către preşedintele rus Vladimir Putin.

Potrivit ONG-ului OVD-Info, peste 2.300 de persoane au fost arestate de când Putin a făcut acest anunţ, la acţiuni împotriva mobilizării militare.

Mulţi ruşi fug în ţări vecine.

Tot luni, cel puţin nouă persoane au fost ucise, iar alte 20 rănite într-un atac armat într-o şcoală din centrul Rusiei, în care atacatorul s-a sinucis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.