Partidul Libertarian din Rusia şi Fundaţia luptei împotriva corupţiei (FBK) a opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi dezmint luni orice legături cu Daria Treopva, presupusa asasină a bloggerului militar rus Vladlen Tatarski, după ce Comitetul Naţional rus Antiterorism (NAC) a acuzat luni, citat de RIA Novosti, implicarea în explozia de duminică la o cafenea în Sankt Petersburg a unor agenţi ai Serviciilor Speciale (Spetsnaz) ucrainene şi susţinători activi ai FBK ca Daria Trepova, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presupusa atacatoare, Daria Trepova, ”nu a fost niciodată membră a partidului nostru”, a anunţat într-un comunicat Partidul Libertarian.

”Potrivit înregistrărilor noastre, nu a fost niciodată nici o susţinătoare a Partidului Libertarian”, dă asigurări această formaţiune mică.

Soţul Dariei Trepova, Dmitri Rîlov, care este membru al partidului, ”a fost în străinătate o perioadă lungă de timp şi, afirmă el, nu are nimic a face cu presupusele acţiuni ale Dariei şi nu avea cunoştinţă de ele”, anunţă partidul care denunţă ”violenţa agresivă împotriva civililor”.

Separat, Ivan Jdanov, un vechi apropiat al lui Aleksei Navalnîi, a respins acuzaţiile potrivit cărora FBK a fost implicată în explozie.

”E o situaţie cam idioată. Să infirmăm că am făcut-o este o idioţenie. Evident că nu suntem implicaţi în asta”, a declarat Ivan Jdanov.

El denunţă faptul că această acuzaţie are drept scop o prelungire a pedepsei cu închisoarea a lui Navalnîi.

Rusia ”nu are nevoie doar de un inamic absolut extern ca Ucraina, ci şi de unul intern, ca echipa lui Navalnîi”, denunţă el.

Ucraina a spus puţine despre acest atac, în spatele căruai susţine că se află lupte politice interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.