Un maior din cadrul armatei venezuelene a anunţat sâmbătă că renunţă să-l mai susţină pe preşedintele Nicolas Maduro şi că se alătură eforturilor opoziţiei de a introduce ajutoare umanitare în ţară, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maiorul Hugo Parra Martinez este al cincilea membru al forţelor armate venezuelene care a abandonat sâmbătă Guvernul socialist al lui Maduro.

Un locotenent şi trei sergenţi s-au predat anterior, cu mâinile ridicate, unor oficiali în Columba.

Liderul opoziţiei Juan Guaido subliniază că armata este un element-cheie al restaurării democraţiei în Venezuela, însă militarii par să-i rămână loiali lui Maduro.

Trei membri ai Gărzii Naţionale Bolivariene au dezertat din posturi şi au cerut ajutor în Columbia.

Autorităţile columbiene în domeniul migraţiei au anunţat că au primit aceste cereri sâmbătă, la Podul Simon Bolivar, care leagă cele două ţări.

Într-o înregistrare video făcută publică de către autorităţile columbiene, cei trei militari sunt surprinşi înaintând prin mulţime şinând puştile de asalt şi pistoalele deasupra capetelor, semnalând astfel că se predau.

Tinerilor militari li se ordonă să se culce jos, cu faţa la pământ, iar oficiali în domeniul migraţiei îi îndeamnă pe cei prezenţi să rămână la distanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.