Condiţiile de detenţie ale unui fost lord al drogurilor din America Latină au stârnit un val de indignare în regiune, după ce s-a aflat că acesta beneficiază în penitenciar de un apartament de lux cu trei camere, inclusiv o bibliotecă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Posturile de televiziune din Paraguay au difuzat imagini cu celula în care este ţinut din decembrie 2009 traficantul de droguri brazilian Jarvis Chimenes Pavao, la închisoarea Tacumbu din capitala Paraguay-ului Asuncion.

Aceasta include un pat mare, cu o saltea groasă, o bandă de alergat, o masă de conferinţe, un televizor LCD, dar şi o colecţie impresionantă de DVD-uri şi o bibliotecă.

Printre filmele pe care le poate viziona traficantul se numără o poveste romanţată a vieţii lui Pablo Escobar, un lord al drogurilor columbian care a încheiat un acord cu Guvernul pentru a-şi amenaja propria celulă.

Celula de lux, amenajată cu acordul conducerii penitenciarului, a ajuns în atenţia autorităţilor centrale după ce un plan de evadare al lui Pavao a fost dejucat. Traficantul intenţiona să folosească explozibili pentru a da o gaură în plafonul celulei, prin care să fugă.

Infractorul a fost mutat ulterior într-o altă celulă.

Autorităţile au demarat o anchetă privind, pe de o parte, lucrările comandate de Pavao în celulă, iar pe de alta modul în care a fost condusă închisoarea.

Mai mult, ministrul de Justiţie, Ever Martinez, a numit un nou director al centrului de detenţie.

Asuncion este unul dintre cele mai mari şi mai aglomerate penitenciare din ţară: în prezent, 2.532 de deţinuţi se află în închisoarea ce are o capacitate de 1.687 de locuri.

Luna trecută, un incendiu accidental izbucnit în închisoarea, iar şase persoane – cinci deţinuţi şi un gardian – au murit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.