Dispozitive incendiare au explodat la Atena în faţa locuinţelor unui jurnalist şi unui poliţist şi au provocat pagube materiale, însă nu s-au soldat cu victime, condamnate de către Guvernul elen drept ”acte criminale”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste explozii aproape simultane au avut loc în noaptea de luni spre marţi, către ora locală 2.30 (şi ora României), potrivit poliţiei, care a dechis o anchetă.

Una dntre explozii a avut loc la Argyroupoli, la periferia Atenei, unde locuieşte un jurnalst care lucrează la Skai, unul dintre principalele grupuri de presă greceşti - proguvernamentale.

”Dormeam şi am auzit un «bum». Am ieşit şi uşa era în flăcări”, a declarat jurnalistul Yannis Kambourakis la postul de radio Skai.

O persoană care purta o cagulă a fost surprinsă de camera de supraveghere a imoblului în timp ce punea un dispozitiv cu canistre cu gaz, scrie presa.

Cealaltă explozie a avut loc în faţa imobilului în care locuieşte preşedintele unui scopr special de poliţie, la Kypseli, un cartier popular din Atena, care a provocat pagube materiale faţadei.

”Nicio formă de violenţă nu este tolerată. Statul de drept trebuie să apere toţi cetăţenii”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul grec însărcinat cu Protecţia Cetăţeanului Takis Théodorikakos.

Un purtător de cuvânt al Guvernului, Yannis Economou, a catalogat aceste fapte drept ”criminale” şi a subliniat că ele ”nu pot fi tolerate de nciun cetăţean republican”, potrivit agenţiei alene de presă Ana.

El a condamnat ”atacuri inacceptabile şi profund antidemocratice comise în aceeaşi noapte (de luni spre marţi) vizând un local şi un vehicul aparţinând Attiki Odos, o societate privată care gestionează şoseaua de centură a Atenei şi care se află în centrul unei controverse în urma unei furtuni de zăpadă care a avut loc săptămâna trecută în Grecia.

Opt persoane au fost arestate cu privire la aceste degradări, potrivit Ana.

Societatea Attiki Odos, al cărei CEO a demisionat, se află în centrul unor critici, de săptămâna trecută, şi este acuzată de blocarea a mii de vehcule, timp de mai multe ore, pe o autostradă înzăpezită.

Aceste pagube au fost revendicate,pe Facebook, de către gruparea anarhistă Rubicon - cunoscută în Grecia prin acte de vandalism pe care le-a comis în ultimii ani împotriva sediilor unor ambasade şi clădiri publce, care nu s-au soldat cu victime.

Luni seara, Rubicon a aruncat manifeste în faţa sediului Protecţiei Civile, prin care denunţa ”incompetenţa” autorităţilor elene de a face faţă copleşirii reţelei rutiere din capitala Greciei în timpul furtunii de zăpadă de săptămâna trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.