Un număr de 80 de congresmeni democraţi i-au cerut preşedintelui Joe Biden să elimine sancţiunile ”crude” impuse de Donald Trump Cubei şi să reia legăturile cu această ţară, acesta fiind un prin indiciu al sprijinului Congresului în vederea relaxării presiunilor asupra ţării comuniste, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare trimisă lui Biden, congresmenii îi cer preşedintelui să semneze ”fără întârziere” un decret pentru eliminarea restricţilor aplicate călătoriilor şi remiterilor, subliniind că mai mult de jumătate dintre cubanezi depind de remiteri.

”Doar cu o semnătură de stilou puteţi ajuta familiile cubaneze care se confruntă cu dificultăţi şi să promovaţi o abordare mai constructivă”, au afirmat aceştia.

Scrisoarea a fost trimisă la iniţiativa parlamentarilor Bobby Rush, Gwen Moore, Barbara Lee şi Steve Cohen, care susţin de mult timp un angajament al SUA faţă de Cuba.

Între semnatari se mai află liderii influentelor comisii pentru Afaceri Externe, Servicii Financiare şi Credite din Cameră.

Biden s-a angajat în timpul campaniei electorale să inverseeze schimbările de politici adoptate de republicanul Trump, ”care au provocat daune poporului cubanez şi nu au făcut nimic pentru progresul democraţiei şi al drepturilor omului”.

Preşedintele nu a indicat încă dacă va reveni în totalitate la deschiderea istorică efectuată de fostul preşedinte democrat Barack Obama, pe vremea când Biden era vicepreşedinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.