Comitetul rus de anchetă anunţă joi că au arestat un cetăţean francez suspectat de culegere de informaţii despre activităţi ale armatei ruse, acuzat de faptul că a fost în mai multe rânduri în Rusia, timp de mai mulţi ani, şi s-a întâlnit cu cetăţeni ruşi, potrivit agenţiei ruse oficiale de presă Tass.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul, însărcinat cu dosare grave, anunţă că a deschis un dosar penal împotriva unui francez cu privire la încălcarea unei legi ruseşti privind ”agenţii străini”.

Comitetul precizează că deţinutul a încălcat o secţiune a legii care îi pedepseşte pe cei care nu se înregistrează ca ”agenţi străini” şi care sunt implicaţi în ”colectare ţintită de informaţii în domeniul activităţilor militare (şi) militaro-tehnice ale Federaţioei ruse”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Aceste informaţii, dacă sunt obţinute de către surse străine, pot fi folosite împotriva securităţii statului”, potrivit Comitetului rus de anchetă.

Potrivit aceleiaşi surse, bărbatul a venit în mai multe rânduri în Rusia, timp de mai mulţi ani, şi a ţinut reuniuni cu cetăţeni ruşi.

Capetele de inculpare se pedepsesc cu până la cinci ani de închisoare.

”El va fi inculpat într-un viitor apropiat, iar o măsură preventivă va fi aleasă”, anunţă comitetul.

Ministerul francez de Externe nu a vrut să comenteze, scrie Le Figaro.

O înregistrare video scurtă, difuzată de către Comitetul de anchetă, surprinde un bărbat în blugi şi o cămaşă neagră arestat într-un restaurant.

Reuters identifică acest restaurant ca fiind cafeneaua Akademia, în centrul Moscovei.

Bărbatul a fost arestat de către agenţi de securitate mascaţi şi a fost escortat la o camionetă, iar apoi introdus într-o clădire.

Faţa bărbatului este ”înceţoşată” în înregistrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.