Poliţia poloneză a Frontierei a arestat un dezertor din armata rusă care a trecut ilegal frontiera în Polonia din Belarus, un aliat apropiat al Moscovei, anunţă miercuri grănicerii polonezi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am arestat un dezertor din Rusia. Avea documente militare asupra sa”, declară AFP o purtătoare de cuvânt al grănicerilor polonezi, Katarzyna Zdanowicz.

”Este vorba despre un bărbat în vârstă de 41 de ani care a traversat ilegal frontiera din Belarus către Polonia, în nord-est”, a adăugat ea fără să facă alte precizări.

Presa poloneză scrie că bărbatul era îmbrăcat în civil şi nu avea nicio armă asupra sa.

Katarzyna Zdanowicz nu a fost în măsură să spună dacă este vorba despre primul caz de acest fel de la începutul agresiune ruse în Ucraina, la 24 februarie 20222.

Belarusul şi Rusia sunt membre ale unei alianţe militare din care fac parte mai multe ţări din fosta Uniune Sovietică.

Moscova şi Minskul sunt parteneri foarte apripiaţi în domeniul apărării.

Aleksandr Lukaşenko a permis forţelor ruse aă atace Ucraina de pe teritoriul Belarusului în februarie 2022, când zeci de mii de militari ruşi erau staţionaţi pe teritoriul belarus.

Luni, un judecător al Curţii Regionale Administative din Varşovia a cerut azil în Belarus, o ţară care întreţijne relaţii tensionate cu Polonia.

Varşovia a deschis o anchetă cu privire la spionaj, deoarece judecătorul Tomasz Szmydt avea acces la informaţii ”clasificate”.

Grănicerii polonezi au anunţat recent aproximativ 100 de tentative pe zi de trecere ilegală a frontierei belaruse către Polonia, însă în principal ale unor cetăţeni din ţări din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.