Un palestinian, un membru de rang înalt al Jihadului Islamic, acuzat de implicare în mai multe atacuri antiisraeliene, a fost ”eliminat” într-un atac cu dronă, joi seara, în tabăra de refugiaţi din Jenin, în Cisordania ocupată, anunţă vineri armata israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest atac l-a ţintit pe ”Yasser Hanoun, un locuitor din Jenin şi un terorist din Jihadul Islamic, care a fost deţinut cu privire la implicarea sa în activităţi militare ale orgamizaţiei teroriste”, anunţă într-un comunicat armata israeliană.

El ”se pregătea să comită alt atac”, acuză Tshalul.

Maşina la bordul căreia se afla a fost lovită pe o stradă, în tabăra de refugiaţi dens populată din Jenin, situată lângă oraşul cu acelaţi nume, în nordul Cisiordaniei.

La faţa locului, ceea ce a mai rămas din maşina distrusă ardea în mijlocul drumului, la câţiva metri de un imobil, a constatat joi seara AFP.

”Două rachete succesive au lovit maşina”, a declarat AFP Usayd Shelbi, un martor prezent la momentul atacului, care a cauzat, a precizat el, explozia armelor de la bordul vehiculului.

Ministerul Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene a anunţat joi seara un ”bombardament al unei maşini în tabăra de la Jenin”, soldat cu un mort şi numeroşi răniţi.

Atacuri sângeroase - ale coloniştilor israelieni împotriva palestinienilor, ale palestinienilor împotriva israelienilor şi raiduri zilnice ale armatei israeliene - se muliplică în Cisiordania de la începutul Războiului din Fâşia Gaza, la 7 octombrie.

Peste 360 de persoane au fost ucise în Cisiordania de către forţe israeliene, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Ramallah, de la începutul războiului, la 7 octombrie, lansat de israel în urma unui atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas în sudul Israelului.

2003 a fost unul dintre cei mai sângeroşi ani în Cisordania din 2005 încoace.

La sfârşitul lui ianuarie, trei palestinieni - doi membri ai Jihadului Islamic şi unul al Hamas - au fost ucişi de agenţi israelieni deghizaţi în medici, în Spitalul Ibn Sina din Jenin, o operaţiune denunţată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.