Un cadavru a fost descoperit în ruinele unui imobil, pe rue Saint-Jacques, la Paris, spulberat miercuri într-o explozie, urmată de un incendiu, potrivit unei surse apropiate dosarului, în contextul în care o profesoară de la Paris American Academy a fost dată dispărută de la această dramă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cauza stării de degradare a cadavrului, a fost imposibil să se confirme imediat dacă era vorba despre o femeie dată dispărută după explozie, potrivit sursei citate, care confirma marţi o dezvăluie a cotidianului Le Parisien.

Clădirea - un pavilion din secolul al XVII-lea clasat monument istoric, care dădea spre curtea Abaţiei Val-de-Grâce şi în care funcţiona o şcoală privată de modă, Paris American Academy - s-a surpat după explozia violentă, urmată de un incendiu, ceea ce a complicat căutările.

Originea sinistrului era în continuare necunoscută miercuri.

Căutările, care au fost întrerupte temporar în weekend, în vederea consolidării unui imobil vecin, au fost reluate luni, în vederea găsirii corpului unei femei date dispărute, o profesoară de la Paris American Academy.

Patru persoane se aflau în stare gravă, anunţa într-un comunicat, vineri, Parchetul Parisului, iar alţi 54 de răniţi au fost înregistraţi.

O anchetă a fost deschisă de către parchet cu privire la vătămare care a condus la o incapacitate totală de muncă de peste trei luni, prin încălcarea evident deliberată a unei obligaţii de prudenţă sau siguranţă.

Această anchetă a fost extinsă la omor din culpă, marţi, după găsirea cadavrului.

Primarul Parisului Anne Hidalgo şi-a exorimat pe Twitter ”tristeţea profundă” şi a transmis ”cele mai sincere condoleanţe” familiei victimei, ”în numele tuturor parizienilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.