Un cetăţean britanic a fost ucis în Ucraina, iar altul a fost dat dispărut,, anunţă joi un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Externe, care nu oferă informaţii despre cei doi britanici, însă presa britanică scrie că ei luptau ca voluntari străini împotriva armatei ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putem confirma că un cetăţean britanic a fost ucis în Ucraina şi ne exprimăm susţinerea faţă de familia sa”, anunţă purtătorul de cuvânt al Forreign Office,

”Am fost informaţi că un cetăţean britanic a fost dat dispărut”, adaugă el precizând că Londra ”caută urgent informaţii mai ample”.

Ministerul britanic de Externe nu oferă niciun detaliu despre identitatea celor două persoane şi nici despre ceea ce făceau ele în Ucraina.

Presa britanică scrie, însă, că cei doi britanici luptau împotriva forţelor ruse ca voluntari.

Potrivit Sky News, britanicul ucis este Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, un veteran britanic.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat la formarea unei ”Legiuni Internaţionale” de voluntari străini care să ajute la apăarea Ucrainei, imediat după invazia rusă, la 24 februarie.

Autorităţile britanice şi-au sfătuit atunci cetăţenii, în mod oficial, să nu se ducă în Ucraina pentru a lupta.

Însă unii britanici au plecat pe front.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.