O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii a fost impusă la Kenosha, un oraş din statul american Wisconsin, după ce poliţia l-a împuşcat în mai multe rânduri în spate pe un bărbat de culoare, aparent neînarmat, provocând în noaptea de duminică spre luni manifestaţii şi revolte, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest caz alimentează încă o dată o dezbatere tot mai aprinsă în Statele Unite cu privire la brutalitatea poliţiei şi rasism, după moartea la 25 mai a lui George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani, ucis de către un poliţist alb care şi-a ţinut genunchiul e gâtul său timp de aproape nouă minute, împiedicându-l să respire.

La Kenosha, victima - identificată de guvernatorul Wisconsinului Tony Evers ca fiind Jacob Blake - era spitalizată într-o stare gravă.

Poliţiştii implicaţi în incident au fost trimişi în concediu administrativ.

O înregistrare video publicată pe reţele de socializare şi preluată de presa americană surprinde un bărbat care se îndreaptă către o maşină, urmat de doi poliţişti.

Unul dintre poliţişti trage în bărbat în timp ce acesta deschidea portiera.

Imaginile au declanşat rapid indignarea în oraşul american.

Potrivit unor imagini postate pe reţele de socializare, o mulţime de manifetsanţi a mărşăluit pe străzile din Kenosha şi a aruncat cu cocteiluri Molotov şi pavele în forţe de ordine.

Poliţia a impus o interdicţie de circulaţie în tot oraşul, până la ora locală 7.00 (15.00, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.