Un al treilea convoi de camioane cu ajutoare a intrat luni în punctul de trecere Rafah din Egipt cu destinaţia Fâşia Gaza asediată, relatează AFP şi Reuters, care citează martori oculari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Livrările de ajutoare umanitare prin Rafah au început sâmbătă, după ce disputele privind procedurile de inspecţie a ajutoarelor şi bombardamentele de pe partea din Gaza a frontierei au lăsat materialele blocate în Egipt.

Luni, un al treilea convoi de ajutoare a intrat în Fâşia Gaza. Sâmbătă şi duminică, 34 de camioane au traversat Rafah, a declarat pentru AFP un oficial al Semilunii Roşii egiptene, sub rezerva anonimatului. Acestea au fost primele convoaie de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, la 7 octombrie.Numărul camioanelor din convoiul de luni a fost similar cu cel din fiecare dintre aceste zile, au declarat sursele Reuters.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) cere cel puţin 100 de camioane pe zi pentru cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza lipsiţi de orice bunuri de primă necesitate.

Rafah este principalul punct de trecere pentru intrarea şi ieşirea din Gaza care nu se învecinează cu Israelul. De când Israelul a impus un "asediu total" asupra enclavei ca represalii la atacul militanţilor Hamas din 7 octombrie, Rafah a devenit punctul central al eforturilor internaţionale de livrare a ajutoarelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.