Un adolescent născut în 2005 a fost arestat în sudul Suediei după ce a rănit grav, cu un cuţit, un elev şi a rănit uşor un profesor, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa face o legătură între suspectul în acest atac, luni, într-o instituţie şcolară din oraşul Kristianstad şi autorul altui atac asemănător care a avut loc în august.

”A intrat în clasa noastră cu o portavoce la care difuza muzică şi cu o «mască corona» neagră. La început, am crezut că era o farsă”, declară un elev al cărui nume nueste dezvăluit de cotidianul Dagens Nyheter. 

Agresorul s-a îndreptat apoi către profesor şi ”a început să-i aplice lovituri”, potrivit elevului, potrivit căruia elevii din clasă a fugit afară din clădire.

Alertată şi informată cu privire la faptul că cel puţin o persoană a fostrănită cu un cuţit, poliţia a sosit rapid şi a arestat suspectul ”relativ puţin spectaculos”, a declarat presei şeful poliţiei locale, Anders Olofsson.

Un profesor în vârstă de 55 de ani şi un elev în vârstă de 16 ani au fost răniţi în atac.

Profesorul a fost rănit uşor, însă elevul a fost rănit ”grav”, precizează într-un comunicat autoritatea sanitară regională.

Suspectul a fost reţinut cu privire la ”tentativă de omor”, potrivit poliţiei.

Potrivit postului de televiziune TV4, acest caz are o legătură cu alt atac asemănător, comis în august în oraşul Eslov, la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de Kristianstad, unde un elev a atacat un angajat al şcolii în vârstă de 45 de ani.

Potrivit TV4, agresorul de la Eslov şi suspectul de la Kristianstad ”se cunosc, s-au aflat în contact pe Internet şi împărăşesc un interes faţă de atacuri în şcoli”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.