Un activist din opoziţia rusă, Egor Jukov, a fost bătut de necunoscuţi în noaptea de duminică spre luni, la Moscova, a anunţat echipa sa, în contextul unei multiplicări a atacurilor asupra criticilor puterii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Egor Jukov, un blogger popular pe reţele de socializare, care s-a aflat în centrul unei importante mobilizări a societăţii civile în timpul procesului său cu privire la ”extremism” în 2018, ”a fost atacat în apropiere de locuinţă şi bătut”, a anunţat pe Telegram echipa sa, care a postat două fotografii în care tânărul apare acoperit de sânge, cu un ochi umglat şi buzele sparte.

Potrivit aceleiaşi surse, Rgor Jukov a fost atacat de către doi necunoscuţi, care au fugit.

”Egor se află acum la comisariat şi aşteaptă ambulanţa. În pofida numeroaselor răni, Egor rămâne calm şi face glume pe seama a ceea ce s-a întâmplat”, se arată în mesaj.

Tânărul a fost examinat la spital, fiind suspectat de o eventuală comoţie cerebrală şi un traumatism cranian, potrivit unui purtător de cuvânt al spitalului, citat de agenţia rusă de presă Interfax.

Duminică, echipa lui Egor Jukov a anunţat că tânărul a fost exclus de la prestigioasa Înaltă Şcoală de Economie de la Moscova, imediatdupă ce s-a înscris la un master, o decizie pe care o denunţă drept ”un ordin venit de sus”.

În urma amplelor manifestaţii ale opoziţiei din vara lui 2019 la Moscova, Egor Jukov a fost arestat şi acuzat mai întâi de organizarea unor ”tulburări în masă”. Cazul său a atras o importantă mobilizare a societăţii civile în susţinerea sa.

El a fost condamnat până la urmă de ”extremism”, la trei ani de închisoare - cu suspendare - şi la intrerdicţia de a administra un site sau ”resurse” pe Internet, ceea ce l-a împiedicat să-şi continue activitatea de blogger politic, pe care a preluat-o echipa sa.

Justiţia a reţinut acest caracter ”extremist” din cauza conţinutului unora dintre videoclipurile sale, în care opozantul îndemna la luptă ”fermă” împotriva puterii ruse.

Opozanţii din Rusia sunt supuşi cu regularitate unor presiuni, ameninţări, urmăriri în justiţie şi atacuri.

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, este spitalizat în prezent în comă la Berlin, în urma unei presupuse otrăviri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.