O operă revendicată de Banksy a fost parţial acoperită cu vopsea albă, în nordul Londrei, un lucru care a determinat comunitatea locală să ia măsuri de protecţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această frescă - revendicată luni pe Instagram de celebrul artist de stradă - este alcătuită din vopsea verde care se scurge pe un perete, reprezntând frunzişul unui arbore cu crengi goale situat deasupra.

La baza zidului este pictat cu şablonul un personaj cu o stropitoare.

După 48 de ore şi un aflux de vizitatori, opera a fost mânjită cu vopsea albă.

Un purtător de cuvânt al cartierului londonez Islington, unde se află compoziţia, a deplâns miercuri drept ”trist” faptul că lucrarea a fost ”degradată”.

El a anunţat că se poartă negocieri cu proprietarul imobilului ”pentru a permite tuturor să profite de opera de artă, protejând-o în acelaşi timp”.

Măsuri ”provizorii”, ca instalatrea unei bariere şi patrule au fost luate, şi se ia în calcul instalarea unor camere de supraveghere, potrivit acestuia.

În decembrie, o precedentă operă a lui Bansky, reprezentând drone de luptă pe panoul unui stop, a fost furată în capitala britanică sub privirea tracătorilor. Doi bărbaţi au fost arestaţi ulterior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.