Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au suplimentat luni, la Luxemburg, fondurile Facilităţii Europene a Păcii cu 3,5 miliarde de euro (3,8 miliarde de dolari), iar ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a îndemnat la o ”accelerare” a înfrângerii Rusiei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele membre UE folosec acest fond european pentru a finanţa ajutoare acordate Ucrainei.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba i-a îndemnat pe miniştrii de Externe UE, la o reuniune la Luxemburg, ”să accelereze înfrângerea Rusiei prin consolidarea susţinerii Ucrainei”.

Acest angajament al UE de a suplimenta fondul destinat Ucrainei intervine după ce Uniunea a impus Rusiei, săptămâna trecută, la 11-lea pachet de sancţiuni din cauza războiului rus.

”Pachetul include măsuri împotriva ocolirii sancţiunilor şi liste individuale” de sancţiuni, anunţa miercuri preşedinţia suedeză a Uniunii.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a salutat acest pachet de sancţiuni, care ”va aplica încă o lovitură maşinii de război a lui Putin, printr-o consolidare a restricţiilor impuse exporturilor, care ţintesc entităţi care susţin Kremlinul”.

”Instrimentul nostru împotriva ocolirii sancţiunilor vor împiedica Rusia să pună mâna pe mărfuri sanţcionate”, sublinia ea într-o postare pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.