Şefii de stat şi de guverne din UE urmează să dea undă verde, vineri, prelungirii - până în ianuarie 2021 - a sancţiunilor economice impuse Rusiei după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, declară joi surse diplomatice şi oficiali europeni pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste sancţiuni, care vzează sectoarele financiar, energetic şi Apărării, au fost impuse la 31 iulie 2014, dupăanexarea - nerecunoscută de comunitatea internaţională - a Crimeei de către Moscova şi au fost prelungite de atunci.

Problema unei noi prelungiri cu şase luni a sancţiunilor, care expiră teoretic la sfârşitul lui iulie, urmează să fie discutată vineri, la summitul UE prin videoconferinţă, iar o decizie oficială să se ia  până la sfârşitul lui iunie, au precizat sursele citate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.