Uniunea Europeană a pus marţi capăt restricţiilor cu privire la exportul de material de protecţie împotriva covid-19, apreciind că dispune de-acum de un stoc suficient pentru personalul din domeniul sănătăţii, inclusiv în cazul unui nou val al pandemiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O autorizaţie era necesară - de la 15 martie - în vederea exportării unor astfel de echipamente către o ţară din afara Uniunii.

Acest program a fost amendat luna trecută pentru ca restricţiile să vizeze doar măşti, ochelari de protecţie, viziere şi haine (bluze).

O scutire de la restricţii a fost acordată atunci Balcanilor Occidentali - Croaâia, Bosnia Herţegovina, Albania, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Serbia.

Comisia Europeană (CE) a anunţat că a primit peste 1.300 de cereri de autorizare luna trecută şi că 95% dintre ele au fost aprobate.

Cei 27 au exportat astfel 13 milioane de măşti, un milion de haine de protecţie şi 350.000 de ochelari şi viziere de protecţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.