Bruxellesul intenţionează să-şi amâne decizia cu privire la posibilitatea caselor britanice de compensare (clearing) să continue să opereze tranzacţii în euro de la clienţii lor din Uniunea Europeană (UE), în urma planului Londrei de a revizui Acordul Brexitului, a declarat luni o sursă din industria instrumentelor financiare derivate pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UE a acordat regatului, după divorţul de la sfârşitul lui ianuarie, un acces temporar la compensarea în euro a produselor derivate, cu scopul de a evita perturbări majore pe pieţele financiare.

Casele de compensare - care asigură reglarea tranzacţiilor între fiecare dintre părţi - au devenit tot mai importante din cauza crizei financiare.

Una dintre fialele London Stock Exchange, LCH, este un actor dominant în comepnsarea instrumentelor financiare derivate, denonimate în euro.

Comisia Europeană (CE) urma, iniţial, să ia în cursul acestei săptămâni o decizie cu privire la compensarea în euro, însă luarea deciziei a fost amânată la sfârşitul lunii, a anunţat o sursă, evocând o reuniune, la sfârşitul săptămânii trecute, între actori din această industrie şi un oficial european.

Contactată de Reuters, Comisia nu a comentat.

Potrivit sursei citate, această amânare are legătură cu voinţa Guvernului lui Boris Johnson de a reveni asupra Acordului retragerii regatului din Uniune.

În lipsa unui acces legal în UE, LCH ar fi nevoită să le acorde un termen de trei luni clienţilor săi din UE pentru a-şi muta poziţiile financiare în afara regatului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.