Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă Josep Borrell îndeamnă Moscova la o ”anchetă independentă şi transparentă cu privire la otrăvirea” opozantului rus Aleksei Navalnîi, după descoperirea unor elemente în acest sens de către spitalul din Berlin unde care primeşte îngrijiri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este imperativ ca autorităţile ruse să lanseze fără întârziere o anchetă independentă şi transparentă cu privire la otrăvitrea domnului Navalnîi”, a îndemnat, citat într-un comunicat, luni seara, Borrell.

Germania a conchis luni că Navalnîi a fost otrăvit şi a îndemnat Rusia să-i judece pe autorii otrăvirii.

În schimb, medicii ruşi care l-au îngrijit pe opozant în timpul spitalizării acestuia în Siberia au anunţat în aceeaşi zi că nu au găsit, în urma testelor, în oraganismul acestuia inhibitori de colinesterază - o substanţă cu care germanii spun că a fost otrăvit.

”Uniunea Europeană condamnă ferm ceea ce pare să fie un atentat la viaţa domnului Navalnîi”, a denunţat Borrell.

”Poporul rus şi comunitatea internaţională cer să se facă lumină cu privire la otrăvirea domnului Navalnîi. Cei vinovaţi trebuie să dea socoteală”, a subliniat şeful diplomaţiei europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.