Ucraina va planta culturi în această primăvară în toate regiunile în care nu există ostilităţi directe, a spus ministrul ucrainean al alimentelor, Roman Leşcenko, transmite BBC.Oficialul a declarat agenţiei de presă Interfax-Ucraina că ţara îşi va putea asigura propria securitate alimentară în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Unde putem semăna fizic, unde nu există împuşcături şi unde există posibilitatea de a merge pe câmp - mergem pe câmp şi plantăm. Şi nu numai în vestul Ucrainei, ci şi în regiunile centrale şi sudice. Vom semăna oriunde putem.”, a spus Roman Leşcenko. 
 
Potrivit BBC, rămân îngrijorări pentru ţările care se bazează pe exporturile din Ucraina pentru produse de bază precum grâul.
 
Programul Alimentar Mondial a declarat că Libanul, Yemenul, Siria, Tunisia sunt dependente în special de cerealele cultivate în Ucraina.
 
Leshcenko spune că exporturile vor depinde de ceea ce face Rusia, acţiuni precum blocarea porturilor maritime sau bombardarea infrastructurii feroviare punându-le în pericol.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.