Lumea nu ar trebui să se aştepte ca Ucraina să acumuleze victorii rapide împotriva trupelor ruseşti în timpul contraofensivei, deocare Kievul nu vrea să piardă prea mulţi militari, a afirmat, miercuri, un consilier prezidenţial superior, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un proces foarte lent, pentru că preţuim oamenii, pentru că avem nevoie cât mai mulţi ucraineni să se întoarcă”, a spus Oleksei Arestovici, un consilider al preşedintelui Volodimir Zelenski.

”Nu va fi un succes rapid... un succes rapid înseamnă întotdeauna mult sânge”, a afirmat el, într-un interviu pe Youtube.

Anterior, un oficial regional a declarat că forţele ucrainene au avut ”succese” în trei zone ale regiunii Herson, ocupate de ruşi. Luni, Kievul a anunţat începutul unei ofensive în sud pentru a recupera teritoriul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.